Een heus ruimteschip!

Gepubliceerd op 10 december 2023 om 16:39

We spraken eerder al van het aanschaffen van een zuurstofconcentrator. Deze apparaten zijn eigenlijk onmisbaar bij een Kittenopvang zoals de onze. We krijgen ontzettend veel kittens binnen die soms erg benauwd zijn door bijvoorbeeld longworm, bloedarmoede of niesziekte. Soms wordt een kitten onverwacht ziek, zoals Pepernootje hier op de foto

Pepernootje kwam natuurlijk mager en ziekjes bij ons binnen. Hij had bloedarmoede en was daardoor al zwak. Toen kwam daar een longontsteking bij en waren we bang onze mooie rooie Pepernootje te gaan verliezen. Gelukkig hadden we nu een zuurstofconcentrator staan!! Dit met dank aan een Anonieme Donateur die het bedrag voor deze concentrator zo in 1x op onze rekening stortte! We zijn deze dame nu dus dubbel dankbaar. Voor de centjes én voor het redden van Pepernootje. Zonder dit apparaat had hij het niet gered. Met Pepernootje gaat het inmiddels alweer beter.

Hoe werkt zo'n zuurstofconcentrator voor de kittens dan? Dit apparaat haalt stikstof uit de omgeving en zet dat om in geconcentreerde zuurstof. Dus wanneer je een ziek kitten hebt, stop je dat in een kleine ruimte wat je af kunt sluiten en zo krijgt het dan de nodige zuurstof in die kleine ruimte geblazen.

Het zou nog beter zijn, om deze zuurstofconcentrator te gebruiken in combinatie met een hypermoderne couveuse. Wij vroegen maanden geleden daarom om uw hulp. Wij hebben namelijk zeer regelmatig kittens bij ons binnen de stichting, die er vaak heel slecht aan toe zijn. Sommigen hebben het letterlijk benauwd door longworm infecties en/of longontsteking. Sommigen hebben erge bloedarmoede door een hele berg vlooien die het kitten met zich meedraagt. Ook dan worden kittens ernstig benauwd en kunnen daar aan sterven. Soms zijn het verzwakte kittens die door ziek of zeer of ondervoeding extra ondersteuning kunnen gebruiken om zo energie te sparen om simpelweg te zorgen dat ze niet dood gaan. Een moderne couveuse helpt daarbij.

Daarnaast helpt warmte ook. Als je ziek bent kun je je eigen lichaamstemperatuur niet op orde houden. Dat kost dan teveel energie. Wanneer je dan in een warme ruimte kunt liggen, kun je ook die energie weer voor herstellen gebruiken.

Nadat we de zuurstofconcentrator gedoneerd hadden gekregen door een lieve volgster, zaten we met het hele bestuur verlekkerd op het internet te kijken naar die hele mooie couveuse, ideaal voor zuurstof en andere stoffen die geïnhaleerd moeten worden. Ook kun je met het apparaat de vochtgehalte regelen.

Top of the bill dus!! Ohhhhhhhh als we die toch eens… Maar de prijs is ook top of the bill en het hele seizoen is zo gruwelijk duur geweest (en we zijn er nog lang niet) dat het bij kwijlen op onze computer schermpjes bleef  Tot…. Er een lieve trouwe fan van Kitten&Co een berichtje stuurde en ons werkelijk een beetje liet schrikken.  Zij heeft namelijk het hele bedrag voor de couveuse aan ons geschonken!!!

Iedere donatie, hoog of laag, zijn we ontzettend blij mee. Want zonder al die lieve mensen die zo nu en dan, of gewoon ook heel vaak of zelfs maandelijks een bedrag storten, zouden we echt helemaal niks kunnen doen voor de Poetsies.

Maar ondanks al die lieve mensen, kunnen dit soort dure spullen gewoon niet zomaar aangeschaft worden. Sterker nog, we kregen het geld voor de couveuse gestort en moesten nog een hele tijd wachten tot we zeker wisten dat we het niet eerst nodig hadden voor medische zorgen voor de kittens. Medisch zitten we op dit moment financieel erg zwaar.

Maar dan toch plots was er de ruimte om dat geld van deze dame te gebruiken waar het voor bedoeld was. De aanschaf van één prachtige couveuse. Hier zie je Pistache die als eerste het ruimteschip mocht inwijden. Want zeg nou zelf… Houston, we no longer have a problem!

Dank jullie wel lieve mensen!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.