Afscheid van de Pipo, Poetsie Paleis verwelkomen

Gepubliceerd op 31 juli 2023 om 16:20

Begin juli 2023 was het zover. Onze oude Pipowagen waar wij kittens en moederpoezen opvingen is aan zijn eind en er komt dankzij steun van Dierenlot een heus nieuw Poetsiepaleis. 

Onze Lyda schrijft:

Morgen gaat, als alles goed verloopt, de Poezenpipo een reis maken naar een andere plek. Ook de Poezenpipo heeft toch weer een “gouden mandje” gekregen. Rond 11 uur in de ochtend komt de boer die zijn landje heeft achter de Pipo, met de tractor om hem over het veld naar de straat te rijden. We kunnen wel wat duimpjes gebruiken want de poezenpipo staat al zeker 10 jaar in de achtertuin. Eerst werd hij door een gezin gebruikt om in te wonen (ja 2 volwassenen en 2 kinderen). Toen werd het het kantoor van manlief. Daarna werd het de opvang voor poezen van ‘t Kleine Weeshuis en nu al ruim 3 jaar voor Kitten&Co. Er hebben meer dan 100 kleine poetsies in gelogeerd. 
 
Het zal voor mij even slikken worden. Wat hebben we veel meegemaakt in de Pipo. Gelachen, gehuild, genoten, bang geweest voor het welzijn van zieke poetsies, geslapen én wakker gelegen. Hij zou de hoofdrol in een film kunnen spelen. Nu duimen dat morgen alles op rolletjes zal gaan. Spannend vind ik het wel! De Pipo is er niet echt geweldig aan toe.

Zonder Dierenlot hadden we dit als kleine stichting NOOIT voor elkaar kunnen krijgen!  Sinds het nieuwe PoetsiePaleis geplaatst werd, is er heel wat gebeurd. Vanwege de pittige hoge temperaturen de afgelopen weken ben ik eerst een rek gaan maken zodat ik de dubbele deur overdag veilig open kan zetten zonder dat de poetsies weg kunnen lopen.

Ik slijp stukken uit de oude volière en hergebruik deze door er een raamwerk omheen te maken. Zo blijven er wat herinneringen uit mooie tijd van de oude Poezenpipo behouden. Toen dat af was konden Rosie en haar kittens, Oliver, George, Lenn en Archie, terug komen van hun logeerpartijtje bij tante Karin van Stichting vermiste katten Alkmaar e.oVoor hen is het een enorm groot en spannend avontuur. Hoe goed je het ook wilt doen, toch hebben de kittens vooral er flink last van gekregen. Vooral Oliver is goed ziek geweest door darmen die compleet van slag waren door alle veranderingen. Ook Lenn heeft nu fikse diarree helaas. Dus de nieuwe poezenpipo wordt goed ingewijd...

Ook was er een tegenslag waar we echt vreselijk van schrokken. Deze “nieuwe” caravan heeft meerdere ruimtes. Naast de woonkamer zijn er nog 2 slaapkamertjes. Het bed wat daar stond moest natuurlijk plaats maken. Die heeft nu geen functie meer. Dus sloopte ik het bed er uit en zag toen pas dat de kast waar het bed tegen stond, erg verrot was door vocht. Omdat de tapijttegels die er lagen, niet hygiënisch zijn met smeerpoetsies, trok ik deze er ook zo snel mogelijk uit. Ik dacht dat onder de tapijttegels alles bedekt zou zijn met vinyl
Helaas was dat niet zo. Het bleek maar een smal randje te zijn. Vanwege die verrotte kast trok ik het vinyl ook van de vloer en kwam daar een grote zeiknatte plek tegen. Ook de muur staat daar erg bol.
Al met al dachten we dat we van de regen in de drup terecht waren gekomen. De oude poezenpipo was ook zo lek als een mandje. Dan hoop je natuurlijk dat je met een nieuwe Pipo, fris en droog verder kunt gaan.
Deze caravan is zo’n 25/30 jaar oud. Dat hij niet helemaal nieuw meer zou zijn wisten we wel. We zijn in gesprek gegaan met de verkoper Stekelbos Caravans. Deze hebben een mannetje gestuurd die is komen kijken wat het euvel nu is. De meneer vond het fantastisch leuk om tussen de kittens door zijn werk te doen. Conclusie is dat de kitranden aan de buitenzijden verouderd zijn en door gaan slaan wanneer er een stevige regenbui tegenaan slaat. Maandag horen we wat Stekelbos voor ons kan betekenen. Ze willen ons graag helpen maar hoe dat moeten we nog even zien. Ook zij hebben het druk nu. 

Toch zijn we heel erg blij met de nieuwe Poezenpipo. Het aanpassen schiet al op. De kittens genieten met volle teugen van alle ruimte en de lekkere plekjes om te tukken en te spelen.

Ikzelf moet mijn weg nog vinden. Er zit bijvoorbeeld zo veel kastruimte in dat ik constant op zoek ben naar van alles wat ik een korte tijd eerder had opgeborgen. Verder zijn alle tapijt tegels er nu uit en moet er zo snel mogelijk nieuw vinyl in. Een houten vloer kun je niet goed schoonhouden. Alles zal wel goedkomen, gaan we vanuit.

Het is in ieder geval meer dan geweldig dat we met deze caravan oftewel Poezenpipo XL , wanneer de kitranden weer vernieuwd zijn, zéker weer 10 jaar verder kunnen met het opvangen van kittens. Ik ben heel benieuwd wat we van deze mooie ruimte gaan maken. We gaan er in ieder geval voor zorgen dat hij, naast praktisch, ook weer gezellig, fleurig en kleurig wordt. Een Poezenpipo mag best een beetje frivool uiterlijk hebben vind ik zelf.

Wat heerlijk hè? Wat een ruimte! Je zou bijna je Poetsies kwijt raken... 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.