Medische zorg

Medisch de beste zorg

Wanneer de kittens bij ons binnen worden gebracht, worden ze direct nagekeken door onze ervaren eerste opvang medewerker. Er wordt gekeken of er niet alleen sprake is van vlooien, wat meestal het geval is, maar ook wormen en oormijt komen regelmatig voor.  De kleintjes zijn soms sterk ondervoed en uitgedroogd. Als het nodig is worden zij voorzichtig gewassen. Daarna worden zij behandeld met anti vlooien middel. Bij uitdroging krijgen zij vocht toegediend en krijgen ze alvast een klein beetje licht verteerbare voeding. Daarna gaan zij naar een van onze vrijwillige pleeggezinnen.  De pleeggezinnen van Stichting Kittenopvang Kitten&Co hebben de nodige kennis in huis en worden bovendien ondersteund door onze eigen para-veterinairen, onze samenwerkende dierenklinieken: Dierenkliniek Muggenburg  , Dierenkliniek Pasteurstraat , Dierenkliniek Oudorp, Dierenkliniek Vondelpark Amsterdam, Dierenkliniek SpierdijkDierenkliniek Zwaag en Dierenkliniek
Overschie

Onze Collega's

Wij werken veel samen met verschillende organisaties door heel Nederland om zo de beste zorg voor de kittens te kunnen bieden. Zo zijn we veel in contact met o.a. Stichting vermiste katten Alkmaar e.o., Stichting Kattenbescherming, en Stichting Kittenplace.

Vaccinatie en neutralisatie

Tijdens het verblijf van de kittens in de pleeggezinnen van Stichting Kittenopvang Kitten&Co, krijgen zij niet alleen de beste medische verzorging, maar denken wij natuurlijk ook aan de nodige vaccinaties en de oh zo belangrijke chip met registratie en entingsboekje. Voordat zij uitgeplaatst worden naar hun furr-ever gezin, worden de kittens geneutraliseerd. Onze samenwerkende dierenartsen zijn gespecialiseerd in vroeg neutralisatie. Deze handeling behoeft een speciale voorbereiding van deze normaliter standaard ingreep. Op deze manier heeft het adoptie gezin het eerste jaar geen omkijken meer naar alle medische zaken en kunnen zij op en top én veilig genieten van hun nieuwe gezinslid.