Adoptie op afstand

Adopteer een Klevertje

Sommige kittens hebben iets langer de tijd nodig om te herstellen van een snotneus of een gebroken pootje. Daarom blijven deze kittens langer bij ons in de Stichting kleven om helemaal beter te worden. Van deze groep kittens is er een kleiner groepje dat nog langer of zelfs hun hele leven bij ons blijft kleven omdat ze langdurig of hun hele leven medische zorg nodig hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan katjes met epilepsie of chronische snottenbellen.

Hieronder zie je de kittens die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Wil je Kittenopvang Kitten&Co op deze leuke manier steunen? Adopteer een, of meer, van onze Klevertjes op afstand voor 10 euro per maand per Klever! Lees hun verhaal en kies, gebruik hiervoor het formulier onder het lijstje met Klevertjes! 


De Klevertjes van Kitten&Co

Stitch

Na een melding te hebben gekregen van mensen die niet niet meer voor hun katten konden zorgen, is stitch bij ons binnengekomen in juni 2022. Ze kwam bij ons met een flinke groeiachterstand. Ze bleek slechtziend, ze heeft het Zwemmerssyndroom* gehad en daarnaast heeft zij ook een Flattened Chest**. Op het volgende filmpje kun je Stitch als kitten zien: Stitch. Op 6 september 2022 was er een operatie gepland zodat haar borstkas wijder gemaakt kon worden. Maar de röntgenfoto's die gemaakt werden voor de operatie lieten zien dat Stitch haar borstkas zo goed groeit, dat ze niet geopereerd hoeft te worden. Stitch ging het zelf allemaal wel even regelen. Helemaal geweldig! Deze dappere dame groeide over haar Flattened Chest heen. 
Waar wij helaas niet bij kunnen helpen is haar slechtziendheid. Maar ze redt zich heel goed in huis en ze weet inmiddels niet beter. Momenteel kampt Stitch met epileptische aanvallen. We zijn met haar onder controle van de dierenarts. Ze krijgt bij ons alle (medische) zorg die ze nodig heeft. Daarom is besloten om Stitch niet te plaatsen maar ze blijft bij het gastgezin. 

*Zwemmerssyndroom komt voor bij kittens gemiddeld tussen de 15 en 20 dagen. De pootjes staan naar buiten gedraaid waardoor het lijkt, als het kitten wil gaan lopen, het zwembewegingen maakt. Gelukkig is dit goed te verhelpen, als je er op tijd bij bent, door middel van fysiotherapie en/of intapen van de pootjes. 

**Flattened Chest syndrome is een afwijking in de ribbenkast. Zoals de naam al zegt is de ribbenkast niet mooi rond, maar plat, tot een ovaal in dwarsdoorsnede. Hierdoor hebben kittens veelal moeite met ademhalen, maar dit hoeft niet omdat het afhangt van de gradatie van de aandoening. 

Geboren op: 05-05-2022

Geslacht: Poes

Gastgezin: Laura

Status: Klevertje van Kitten&Co

Dakota

Dakota heeft een zeer moeilijke start gehad. In september 2022 kwam zij zeer ziek bij ons binnen toen ze enkele dagen oud was. Ze werd gevonden door een hond, die het bundeltje zwart kitten netjes naar de baas bracht. Dakota heeft 2 maanden lang op het randje van de dood gezweefd. Na vele onderzoeken kwam naar voren dat haar alvleesklier niet werkt, ze heeft aangeboren EPI* en zal haar hele leven daarvoor medicatie moeten gebruiken.
Door deze aandoening heeft Dakota een enorme groeiachterstand welke zij niet meer zal inhalen. Ze groeit nog wel maar heel langzaam.
Dakota is een puzzeltje. We blijven zoeken naar een zo goed mogelijk voedingspatroon voor haar om haar in de meest gezonde toestand te krijgen en te houden. Voorlopig blijkt regelmatig dat ze (nog) erg kwetsbaar is. Maar ze is een vechtertje en heeft het karakter van een kat van formaat. Op dit moment blijft Dakota bij het gastgezin waar ze is binnengekomen. 

*Exocriene Panreas Insufficiëntie houdt in dat de alvleesklier niet naar behoren functioneert. De alvleesklier maakt dan geen of nauwelijks nog verteringsenzymen aan. De aandoening is niet te genezen maar wel onder controle te houden met een strikt dieet, aanvullende vitamines zoals B12 en foliumzuur en medicatie om de pancreasfunctie over te nemen. De balans van gezondheid blijft wel uiterst kwetsbaar.

Geboren op: 26-08-2022

Geslacht: Poes

Gastgezin: Annemiek

Status: Klevertje van Kitten&Co

Gappie

Gappie komt van een boerderij waar helaas niesziekte rond waart. In oktober 2022 is hij met zijn broertjes en zusjes naar de Stichting gekomen. Hulp op deze boerderij was hard nodig, we hebben daar veel kittens van opgevangen en veel poezen en katers geneutraliseerd zodat dit niet nogmaals kan gebeuren. Medische hukp voor de kittens was hard nodig, want niesziekte tast de oogjes en het ademhalingssysteem van katten aan. Niesziekte is één van de ziektes waar je je kat jaarlijks voor laat vaccineren, net zoals wij mensen dat doen met bijvoorbeeld de griepprik. Helaas bleef bij Gappie zijn snotneus langer hangen dan bij zijn broertjes en zusjes. Na vele onderzoeken voor het Medisch Centrum voor Dieren te Amsterdam hebben we nu de beste zorg kunnen bieden aan Gappie. Dit is een combinatie van stomen, medicatie en neus schoonhouden. Het is best intensief, maar Gappie snapt dat als hij mee werkt, hij beter kan ademhalen. Hij stapt zelfs vrijwillig de reismand in om even lekker te stomen. Op dit moment wordt Gappie bijgestaan door het Medisch Centrum voor Dieren te Amsterdam. Als er iets is, staan zij klaar om Gappie te helpen!
Gappie zelf vermaakt zich prima, met of zonder snotneus, hij heeft de energie voor 10! Heerlijk aan de lijn buiten in bomen klimmen of zijn huisgenoot Lennon achterna zitten. Het is een heerlijk vent!! Gappie blijft bij het gastgezin waar hij op mocht groeien.

Geboren op: geschat 16-08-2022

Geslacht: Kater

Gastgezin: Petra

Status: Klevertje van Kitten&Co


Hoe werkt adoptie op afstand?
Wanneer je onderstaand formulier invult en opstuurt geeft je ons toestemming tot het versturen van een maandelijkse donatie-mail. In deze mail wordt je uitgenodigd om naar de webpagina te komen die speciaal is gemaakt voor de adoptanten van Klevertjes. Op deze pagina, en ook in de mail, vindt je een snelle donatie link. Deze kun je gebruiken voor uw maandelijkse donatie. Naast deze donatielink vindt je ook leuke informatie over je Klevertje en hoe het met hem of haar gaat. 


Adoptie op afstand formulier