De Klevertjes van Kitten&Co - Adoptie op afstand

Sommige kittens hebben iets langer de tijd nodig om te herstellen van een snotneus of een gebroken pootje. Daarom blijven deze kittens langer bij ons in de Stichting kleven om helemaal beter te worden. Van deze groep kittens is er een kleiner groepje dat nog langer of zelfs hun hele leven bij ons blijft kleven omdat ze langdurig of hun hele leven medische zorg nodig hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan katjes met epilepsie of chronische snottenbellen.

Hieronder ziet u de kittens die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Bent u gek van katten, maar lukt het vanwege of bijvoorbeeld werk of allergie niet om een fluwelen viervoeter in huis te nemen? Denk dan aan adopteren op afstand! Stuur een mail naar Kitten&Co met onderwerp “Adoptie op afstand” en welk kitten u wilt ondersteunen met een maandelijks bedrag van uw keuze.

Stitch

Stitch is bij de Stichting gekomen omdat de vorige eigenaren niet meer goed voor Stitch konden zorgen. Stitch was een klein zorgenkindje. Je kunt de eerste verhalen nog teruglezen op onze Facebookpagina.

Ze kwam bij ons met een flinke groeiachterstand. Ze is slechtziend, ze heeft het "Swimmers Syndrome" gehad en daarbij had zij ook nog een "Flattened Chest". Op 6 september was er een operatie gepland voor haar borstkas die wijder gemaakt zou moeten worden. Maar onlangs kregen we te horen, nadat er nieuwe foto's waren gemaakt, dat Stitch haar borstkas zo goed groeit, dat ze niet geopereerd hoeft te worden. Helemaal geweldig! Het enige wat blijvend is, is haar slechtziendheid. Maar ze redt zich heel goed en ze weet niet beter. Momenteel kampt Stitch met epileptische aanvallen. We zijn met haar onder controle van de dierenarts. Ze krijgt bij ons alle (medische) zorg die ze nodig heeft. Daarom is besloten om Stitch niet te plaatsen maar ze blijft bij het gastgezin. 

Geboren op: 05-05-2022

Geslacht: Poes

Status: Klevertje van Kitten&Co

Dakota

Dakota heeft een zeer moeilijke start gehad. Ze kwam zeer ziek bij ons binnen toen ze enkele dagen oud was en heeft 2 maanden lang op het randje van de dood gezweeft. Na vele onderzoeken kwam naar voren dat haar alvleesklier niet werkt, ze heeft aangeboren EPI (exocriene pancreas insufficiëntie) en zal haar hele leven daarvoor medicatie moeten gebruiken.
Hieraan gerelateerd heeft Dakota een enorme groeiachterstand welke zij niet meer zal inhalen. Ze groeit nog wel maar heel langzaam.
Dakota is een puzzeltje. We blijven zoeken naar een zo goed mogelijk voedingspatroon voor haar om haar in de meest gezonde toestand te krijgen en houden. Voorlopig blijkt regelmatig dat ze (nog) erg kwetsbaar is. Maar ze is een vechtertje en heeft het karakter van een kat van formaat. Op dit moment blijft Dakota bij het gastgezin waar ze is binnengekomen.

Geboren op: 26-08-2022

Geslacht: Poes

Status: Klevertje van Kitten&Co

Gappie

Gappie komt van een boerderij waar helaas niesziekte rond waart. Gelukkig mogen we van de boer nu de volwassen katten en de kittens gaan helpen. En dat is hard nodig, want niesziekte tast de oogjes en het ademhalingssysteem van katten aan. Niesziekte is één van de ziektes waar je je kat jaarlijks voor laat vaccineren, net zoals wij mensen dat doen met bijvoorbeeld de griepprik. Helaas bleef bij Gappie zijn snotneus langer hangen dan bij zijn broertjes en zusjes. Gappie wordt op dit moment door het Medisch Centrum voor Dieren te Amsterdam onderzocht of we Gappie op een andere manier dan we nu al doen, kunnen helpen. Gappie zelf vermaakt zich prima, met of zonder snotneus, hij heeft de energie voor 10! Gappie blijft bij het gastgezin waar hij op mocht groeien.

Geboren op: geschat 16-08-2022

Geslacht: Kater

Status: Klevertje van Kitten&Co